Hyppää pääsisältöön

16.2.2024

Kuva
Korpilahden nuorisoverstas
Korpilahden nuorisoverstas on avannut taas ovensa. Nuorisoverstas sisältää muun muassa moottoriverstaan mopojen ja autojen rassailuun sekä musapajan bändiharrastusta varten.

Nuorisoverstaan toiminta on suunnattu yhdeksäsluokkalaisille ja vanhemmille nuorille. Nuorisoverstaalta löytyy monipuolisesti työkaluja ja laitteita, joilla omaa ajoneuvoaan saa kunnostettua. Paikalla on aina nuorisonohjaajia, jotka opastavat laitteiden ja välineiden käytössä sekä ajoneuvojen kunnostamisessa.  Myöhemmin keväällä avautuvassa Musapajassa voi harjoitella soittamista verstaan aukioloaikoina. Musapajasta löytyy mm. rummut, kitara ja basso, eli välineistö vaikka oman bändin perustamiseen.  

Korpilahden nuorisoverstas on avoinna tiistaisin klo 15–20. Aukioloajat ovat sekä Korpilahden nuorisoverstaalla että Korpilahden nuorisotila Sumpbissa keväällä suppeammat kuin aiemmin työntekijäjärjestelyiden vuoksi.  

- Jyväskylän kaupungissa nuorisotiloilla tehdään työtä työpareissa, jolla varmistetaan tarvittava turvallisuus ja laatu nuorisotyölle. Resurssien vuoksi tämä aiheuttaa toisaalta haasteita, sillä joudumme samalla hieman vähentämään aukioloaikoja, kertoo vastaava nuorisonohjaaja Anna-Bodil Boe.  

Tikkakosken nuorisotila Nuotikka sulkee ovensa viikon 8 jälkeen maaliskuulle, kunnes uuden työntekijän rekrytointi on saatu päätökseen. Sen jälkeen tilassa palataan normaaleihin aukioloaikoihin, jotka ovat seuraavat: 
•    ti-to 4.–6. -luokkalaiset klo 14–16, 7.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat klo 17–20
•    iltakahvilat (yläkoululaisille ja sitä vanhemmille) noin kaksi kertaa kuussa perjantaisin klo 17–22. 

Alueellinen nuorisotyö Jyväskylässä 

Nuorisotiloilla tehtävä työ kuuluu alueelliseen nuorisotyöhön. Nuorisotiloissa nuoret voivat tavata kavereitaan, oleilla mutta myös harrastaa erilaisia harrastuksia. Nuorisotiloilla on aina paikalla vähintään kaksi nuorisonohjaajaa. Liikkuva nuorisotyö ja katupäivystys Synkkis ovat myös osa alueellista nuorisotyötä. Lisätietoa kaupungin verkkosivuilta.
 

Lisätiedot:  

Elina Lämsä 
Palveluesihenkilö (alueellinen nuorisotyö) 
p. 040 6234388 
[email protected] 

Anna-Bodil Boe  
Vastaava nuorisonohjaaja 
p. 050 539 5042 
[email protected]