Hyppää pääsisältöön

7.3.2024

Kuva
Havainnekuvassa sijoitettu suunnitteilla oleva rakentaminen ympäristöön. Kuva Jyväskylän kaupunkisuunnittelu
Tiistaina 12.3. kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa on käsiteltävänä asemakaavan laajennus Ylämyllyjärvellä. Lautakunnan hyväksymiskäsittelyssä on myös Halssilan uuden päiväkodin rakentamisen mahdollistava kaavamuutos.

Ylämyllyjärven asuinalueen lounaispuolella on käynnissä asemakaavan laajennus, jonka tavoitteena on luoda pientaloasumisen mahdollisuuksia noin sadalle asukkaalle. Alueella kulkevaa Huhtalammentietä jatketaan. Katualueet sekä erillispientalo- ja pientalokorttelit sijoittuvat loivemmille rinnealueille. Alueen vieraspysäköintiä ja virkistysalueiden käyttäjiä varten on varattu tilaa pysäköinnille. Suunnittelualueesta suurin osa on osoitettu lähivirkistysalueeksi, jolle sijoittuvat myös luontoarvoiltaan suojeltavat alueet.

Ylämyllyjärven asuinalueen laajennus liittyy tulevaisuudessa eteläosastaan Kauramäen kasvavaan aluekokonaisuuteen.

Kaavamuutokset verkkosivut

Halssilaan uusi päiväkoti

Halssilaan käytöstä poistuneen Kivistön työväentalon kortteliin suunnitteilla olevan uuden päiväkodin, kerrostalon sekä liikerakentamisen mahdollistava kaavamuutos on kaupunkirakennelautakunnan hyväksyttävänä. Asemakaavan muutos on vaikutuksiltaan merkittävä ja sen hyväksyy kaupunginvaltuusto.

Kaavamuutoksen verkkosivut

Kokouksen esityslista ja pöytäkirja

Kaikki kaupunkirakennelautakunnan kokoukseen etenevät asiat ovat luettavissa liitteineen lautakunnan kokouksen esityslistalta. Linkit kokouksen esityslistaan ja pöytäkirjaan löytyvät lautakunnan verkkosivulta. Materiaalit ovat pdf-tiedostomuodossa.