Hyppää pääsisältöön

21.3.2024

Kuva
Sivistyslautakunnan ryhmäkuva. Kuva Minna Hakkarainen

Jyväskylän sivistyslautakunnan seuraava kokous on keskiviikkona 27.3.2024 kello 15.00. Lautakunta saa päätettäväkseen muun muassa Kulttuuriyhdistys Väristys ry:n sopimuksen, MLL Tourutuvan kumppanuussopimuksen, nuorisoavustukset ja Kesä-Jälkkärin maksut. Lisäksi lautakunnalle esitellään vastaus Opetus- ja kulttuuriministeriön lausuntopyyntöön perusopetuslaissa tarkoitetun opetuksen valtakunnallisista tavoitteista ja tuntijaosta annetun asetuksen ja perusopetusasetusten muuttamisen luonnokseen.  

Nuorisotoimintaan jaossa 107 000 euroa toiminta- ja kohdeavustuksia

Nuorisotoiminnan toiminta- ja kohdeavustuksia on vuonna 2024 käytettävissä yhteensä 107 000 euroa. Kohdeavustuksia esityksessä on 10 650 euroa ja 96 350 euroa esitetään jaettavaksi toiminta-avustuksina. Esitykset sivistyslautakunnalle löytyvät esityslistan liitteistä, ja linkki liitteisiin löytyy tiedotteen lopusta.  
Nuorisoavustuksilla luodaan edellytyksiä nuorten omaehtoiselle toiminnalle. Avustuksia myönnetään nuorisojärjestöjen, toimintaryhmien ja yhteisöjen nuorisotoimintaan, joka edistää ja tukee nuorten omatoimisuutta, yhteisvastuuta, terveitä elämäntapoja sekä elämän ja ympäristön kunnioittamista. Avustuksilla voidaan myös tukea harrastamisen mahdollisuuksia ja vähentää yksinäisyyttä. Avustus voidaan myöntää kohdeavustuksena yhdistykselle, yhteisölle tai ryhmälle hakemuksessa esitettyyn tarkoitukseen.

Kesä-Jälkkkärin uudet maksut  

Kesä-Jälkkäriä järjestetään 3.–20.6.2024 vuosiluokkien 1 ja 2 oppilaille sekä erityisen tuen päätöksen saaneille 3.–5.-luokkalaisille. Sivistyslautakunta saa päätettäväkseen kesätoiminnalle ehdotetut uudet, kustannusten kohoamisen vuoksi korotetut maksut.  
Esityksen mukaan kokoaikamaksu nousisi 225 euroon ja päivämaksu 25 euroon päivässä. Maksu sisältää monipuolisen ohjelman lisäksi päivittäisen lounaan ja välipalan. Kesällä 2023 kokoaikamaksu oli 200 euroa ja päivämaksu 20 euroa.  

Esityslista on luettavissa kokonaisuudessaan sivistyslautakunnan nettisivulta. Päätöstiedote kokouksen asioista julkaistaan Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla kokouksen jälkeen torstaina 28.3.2024.  

Lisätietoja:  
sivistyspalveluiden toimialajohtaja Eino Leisimo, p. 050 584 8987