Hyppää pääsisältöön

17.3.2022

Kuva
lähikuva pyöränrenkaasta jäällä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Ensivaikutelmia Jyväskylästä -juttusarja jatkuu toisella osalla. Kyselimme vastikään kaupunkiin muuttaneilta, mitä ajatuksia uudesta asuinseudusta on herännyt. Muista vilkaista myös juttusarjan ensimmäinen osa!

Tapahtumia ja harrastuksia joka päivälle

Kaupungin kompaktin koon ja mäkisyyden lisäksi yksi usein esiin noussut piirre on runsas tapahtumien ja harrastusten määrä. Opiskelijat kertovat, että Jyväskylässä riittää tekemistä aktiiviselle opiskelijalle.

“Kun tulin opiskelemaan, pyrin lähtemään mukaan aivan kaikkeen. Koronan takia tapahtumia ei ole ollut aivan niin paljon kuin normaalisti, mutta ainakin meidän ainejärjestö on ollut tosi aktiivinen. Fuksiaisten ja Valon kaupungin aikaan tuli kierrettyä kaupunkia ja tutustuttua paikkoihin”, kertoo ensimmäisen vuoden opettajaopiskelija.

Kaupungin liikuntamahdollisuudet puolestaan saavat kiitosta Kortepohjassa asuvalta kauppatieteiden ensimmäisen vuoden opiskelijalta.

“Itse valitsin asuinpaikan pitkälti edullisen vuokran ja liikuntamahdollisuuksien takia. Täällä voin käydä ylioppilaskylän salilla aina päivän päätteeksi, ja Laajavuoren ja Tuomiojärven ladut ovat aivan vieressä. On ollut kyllä hyvä fiilis asua täällä.”

Molemmat kertovat, kuinka uusia harrastuksia on helppo löytää. Korkeakoululiikunta, kaupungissa toimivat seurat ja opiskelijajärjestöt järjestävät usein mahdollisuuksia tutustua täysin uusiin lajeihin.

Lähimetsien ja järvien kaupunki

Aivan ydinkeskustaa lukuun ottamatta metsä on Jyväskylässä aina lähellä. Ja löytyy ydinkeskustastakin kaupunkia kiertävä Kehä vihreä -ulkoilualue sekä Harju, jotka ovat oivallisia paikkoja rentouttaviin kävelyihin ja rauhoittumiseen. 

Kuva
Kaksi henkilöä juttelee selin Laajavuoren syksyisellä rinteellä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Laajavuoren rinteiltä aukeaa upeat maisemat Kortepohjan ja Tuomiojärven suuntaan.

“Minun mielestä Suomessa ei ole kovin montaa kaupunkia, joissa luonto ei olisi lähellä. Silti Jyväskylässä lähiluonto tulee jotenkin todella lähelle. Itse asun Halssilassa, ehkä kolmen kilometrin päässä keskustasta, ja pääsen metsään ihan muutamassa minuutissa. Välillä siellä ei näy ketään muita”, tradenomiopiskelija kertoo.

Jyväskylän keskustaa ympäröi peräti kolme järveä, ja suuri Päijännekin on vain niemenkärjen takana. Moni opiskelija onkin löytänyt järvien luokse.

“Kaverin vinkkaamana päädyin heti opinnot aloitettuani pelaamaan rantalentopalloa Tuokkarin (Tuomiojärven) rannalle. Siellä on kyllä todella hyvät tilat tähän ja muuhunkin harrastamiseen, tuli oikein hyvä ensivaikutelma liikuntamahdollisuuksista”, eräs psylogian opiskelija toteaa.