Hyppää pääsisältöön
Kuva
Dora Jungin avajaisissa keräilijä Tuomas Sopanen kertoi kokoelmastaan. 2017. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Pääsisältö

Tiedotus

Näytteilleasettaja toimittaa Suomen käsityön museon käyttöön: 

  • Valmiin tiedotetekstin tai näyttelyn sisällön sanallisen kuvauksen näyttelysopimuksessa sovitun aikataulun mukaisesti.
  • 3-6 tiedotuskuvaa näyttelysopimuksessa sovitun aikataulun mukaisesti. Kuvien mukana tulee toimittaa kuvatekstit ja kuvaajatiedot. Painokäyttöön tarkoitettujen kuvien tulee olla kooltaan mielellään 20 x 30 cm ja resoluutio 300 dpi.
  • Näytteilleasettaja vastaa tiedotetekstin ja tiedotuskuvien mahdollisista tekijänoikeuskorvauksista.

Suomen käsityön museo: 

  • Muokkaa näyttelyiden mahdollisesti keskeneräiset tiedotteet ja kuvat valmiiksi.
  • Toimittaa valmiin lehdistötiedotteen medialle omien tiedotuskanaviensa kautta.
  • Museo tiedottaa kaikista näyttelyistä ja niihin liittyvistä tapahtumista omilla www-sivuillaan, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeissä.
  • Museo markkinoi näyttelyitä myös maksetuilla mainoksilla eri medioissa.

Lehdistötilaisuus

Vaihtuvien näyttelyiden tiloissa ja Aulagalleriassa järjestettävien näyttelyiden lehdistötilaisuuden järjestää yleensä museo. 

Näytteilleasettaja voi halutessaan järjestää lehdistötilaisuuden Ikkunagallerian ja Kujan näyttelyistä. Suomen käsityön museo kutsuu median paikalle lehdistötilaisuuteen.

Näytönpaikan näyttelyistä ei pääsääntöisesti järjestetä lehdistötilaisuutta. 

Graafiset tuotteet

Museo vastaa yleensä vaihtuvien näyttelyiden tiloissa, Aulagalleriassa ja Kujalla esiteltävien näyttelyiden julisteista, sähköisistä avajaiskutsuista ja mahdollisista muista painotuotteista näyttelysopimuksen mukaisesti. 

Ikkunagallerian ja Näytönpaikan näyttelyille ei yleensä tehdä julisteita. Näytteilleasettaja vastaa mahdollisten painotuotteiden suunnittelusta ja painatuksesta kustannuksineen. 

Postitukset

Museo vastaa näyttelyiden tiedotusaineiston ja avajaiskutsujen jakelusta omien sähköisten kanaviensa ja asiakasrekisterinsä kautta.
Museo jakaa näyttelyjulisteet paikallisesti ja postittaa valtakunnallisesti.

Lisätietoja

Museon näyttelyistä ja tiloista sekä näyttelyohjelmasta antaa: 
Mikko Oikari, intendentti
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Kysymyksiin museon viestinnästä ja markkinoinnista vastaa:
Sari Koskinen, amanuenssi (viestintä ja markkinointi)
p. 050 413 9051
sari.k.koskinen [at] jyvaskyla.fi

Näyttelyn avajaiset

Museo vastaa vaihtuvien näyttelyiden tiloissa ja Aulagalleriassa järjestettävien näyttelyiden avajaisten järjestämisestä, ellei näyttelysopimuksessa toisin sovita.

Ikkunagallerian ja Kujan avaamista juhlitaan harvoin ja kyseisten näyttelyiden avajaisten järjestämisestä ja kutsujen lähettämisestä vastaa näytteilleasettaja. Käytännössä yleisölle voidaan järjestää taiteilijatapaaminen, jolloin kävijät pääsevät kuuntelemaan ja jututtamaan näyttelyvuorossa olevaa taiteilijaa. 

Näytönpaikan näyttelyitä ei juhlita avajaisin.

Asiasanat:  
museo
näyttely
ohje