Hyppää pääsisältöön
Kuva
Juha Kajaniemi, Eurooppa-valaisin Suomen käsityön muse on LUX-näyttelyssä. Kuva Juha Kajaniemi. Kuva Juha Kajaniemi
Pääsisältö

Vuoden 2023 näyttelyt Aulagalleriassa

17.12.2022─5.3.2023 Virpi Vesanen-Laukkanen ─ Kohtaamispisteitä
Ideat teoksiin syntyvät, kun materiaali ja tarina kohtaavat. Sen jälkeen neula ja lanka kohtaavat kankaan tai paperin. Kolmas kohtaamispiste syntyy näyttelytilassa, kun näyttelyvieras luo valmiista teoksista oman tulkintansa. Tekstiili- ja kuvataiteilija Virpi Vesanen-Laukkasen retrospektiivisen näyttelyn teokset tulkitsevat naiseuden kuvastoa, satuja ja tarinoita sekä leikittelee lempeästi kliseillä. 

11.3.–28.5.2023 Kaikupohjia – Soitinrakentajat Eero Lehtinen ja Jukka Mäkelä
”Kaikkea se piru hulluilla teettää” tuumaavat kierrätysmateriaaleista kielisoittimia valmistavat Lehtinen ja Mäkelä. Näyttely herättää ihmettelemään materiaalien moninaisuutta ja suomalaista luovaa hulluutta. 

10.6.–17.9.2023 Kaarnaseppä Raimo Mutanen
Puunkäsittelyn sivutuotteena syntyvä kaarna on perinteinen materiaali, jonka mahdollisuudet usein unohdetaan. Raimo Mutasen käsissä kaarna saa uuden ulottuvuuden ja ennennäkemättömät mittakaavat.

30.9.–3.12.2023 LUX - Juha Kajaniemi
Monipuolinen materiaalien käyttö ja huolellinen tekninen toteutus saa valonkin paljastamaan uusia sävyjä. Juha Kajaniemen innovatiivisissa valaisimissa on käytetty puu-, metalli-, akryyli- ja valutekniikoita, joiden tyyli vaihtelee minimalismista kierrätysmateriaaliin. 

Vuoden 2024 näyttelyt Aulagalleriassa

16.12.2023-3.3.2024 Dialogi – Kudottu ja kirjottu silta
Suomalaisjapanilainen näyttely pohjautuu tekstiililähtöiseen teosvaihtoon, jossa teeman on ollut matka sen eri merkityksissä. Omaa maustettaan teosvaihtoon ovat tuoneet myös helposti lähestyttävät ja opittavat tekniikat, kuten luova Saori-kudonta ja sashiko-kirjonta. 

9.3.–2.6.2024 Punottuja koreja meiltä ja maailmalta 
Näyttely on kunnianosoitus käsityölle, kulttuurille ja yhteisöille, jotka ovat säilyttäneet ja rikastuttaneet punonnan perinnettä ja taitoa. Näyttelyssä on esillä koreja, jotka juontavat juurensa vuosikymmenten taakse sekä moderneja koreja, joissa käytetään perinteisiä punontatapoja. Esillä on erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, joissa punontatekniikoiden monipuolisuus tulee esiin. Korin punonta on Taitoliiton nimeämä vuoden 2024 käsityötekniikka.

28.9.–24.11.2024 Kintsugi
Aasialaisessa kintsugiperinteessä keramiikkaesine korjataan rikkoutuneita saumoja korostaen. Kultainen sauma rakennetaan aasialaisen lakkapuun lakalla useassa työvaiheessa. Näyttelyssä mukana japanilainen lakkataiteilija Mitsumi Irahara, keraamikot Eeva Jokinen, Hanna Nuorala, Paula Ruuttunen ja Katja Seppinen sekä elokuvantekijä Jade Kallio.

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan

Museossa on aina myös vapaasti katseltavia näyttelyitä tai niiden osia. Katutason Aulagalleriaan on yleisöllä aina vapaa pääsy. 

Aulagalleria on 50 m2 laajuinen näyttelytila, jossa esitellään alan ammattilaisten ja taiteilijoiden lisäksi ansioituneiden harrastajien ja harrastajaryhmien näyttelyitä. Aulagalleriassa näyttelyt vaihtuvat vuosittain yhdestä neljään kertaa, riippuen vaihtuvien päänäyttelyiden tilantarpeesta.

Näyttelyvaihtojen yhteydessä tilassa järjestetään tapahtumia ja pop up -näyttelyitä. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
Aulagalleria