Hyppää pääsisältöön
Kuva
Neulanreiästä - kuvia linssittömällä kameralla -näyttelyjuliste. Rajattu. Kuva Suomen käsityön museo

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Vuoden 2022 Aulagallerian näyttelyt

18.12.2021–6.3.2022 Talvipuutarha 

Tekstiilitaiteilija Maija Brummerin värikkäät luontoaiheiset seinätekstiilit ovat saaneet inspiraationsa vaihtuvista vuodenajoista ja väreistä. Vapaalla konekirjonnalla toteutetut tekstiilit tuntuvat herkiltä ja keveiltä, mutta yllättävät lujuudellaan. Talven sävyjen välissä pilkottavat myös kevään ja kesän heleät sekä syksyn tummemmat sävyt.  
 
12.3.–15.5.2022 Modistit – hattuja, asusteita ja ammattisalaisuuksia 

Suomen Muotiliikkeiden Liiton 80-vuotisjuhlanäyttely kokoaa yhteen päähineitä ja hattuja eri vuosikymmeniltä Suomesta.  Itse luomusten lisäksi katsoja pääsee kurkistamaan kulissien taakse ja näkee vuosikymmeniä käytössä ollutta esineistöä, materiaalien kirjoa sekä itse hattujen valmistusta. 

28.5.–11.9.2022 Lanka(h)ine - Kehrätty Karjala 

Taiteilija-muotoilija Sanna Vatasen näyttely Lanka(h)ine – kehrätty Karjala saa inspiraationsa paitsi karjalaisesta käsityöperinteestä myös Vatasen omista karjalaisista juuristaan. Näyttelyn karjalan kielinen nimi, lanka(h)ine, tarkoittaa ’langasta tehtyä, tavallisimmin villalangasta kehrättyä’. Ikiaikaiset käsityötekniikat ja rikas karjalainen kuviomaailma toimivat yhä, mutta nyt uudella tavalla.   

17.9.–4.12.2022 Neulanreiästä 

Näyttely johdattaa valokuvauksen juurille, kiehtovaan camera obscuraan pohjautuvaan kuvaukseen. Esillä on tietoa neulanreikäkameran rakentamisesta ja sillä kuvaamisesta, mielikuvituksellisia kameroita sekä kuvataiteilijoiden neulanreikien kautta ottamia valokuvia. Neulanreikä on valokuvausta yksinkertaisimmillaan. Näyttelyn kuratoi kuvataiteilija Jyrki Markkanen.  

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan

Museossa on aina myös vapaasti katseltavia näyttelyitä tai niiden osia. Katutason Aulagalleriaan on yleisöllä aina vapaa pääsy. 

Aulagalleria on 50 m2 laajuinen näyttelytila, jossa esitellään alan ammattilaisten ja taiteilijoiden lisäksi ansioituneiden harrastajien ja harrastajaryhmien näyttelyitä. Aulagalleriassa näyttelyt vaihtuvat vuosittain yhdestä neljään kertaa, riippuen vaihtuvien päänäyttelyiden tilantarpeesta.

Näyttelyvaihtojen yhteydessä tilassa järjestetään tapahtumia ja pop up -näyttelyitä. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya