Hyppää pääsisältöön
Kuva
Tilaa opastus Suomen käsityön museon näyttelyihin.
Pääsisältö

Näyttelyistä saa usein paljon enemmän irti asiantuntevan oppaan seurassa.  Moni taustatarina voi jäädä kuulematta yksin kiertelemällä. Käsityöstä kun puhutaan, herää mielessä usein halu päästä itsekin kokeilemaan, silloin avuksi voi olla museosta varattava työpaja. Räätälöimme opastusten ja työpajojen sisältöjä aina tarpeen mukaan. 

Varaa opastus museovierailullesi

Varsinkin ryhmille suosittelemme näyttelyihin tutustumista oppaan johdolla. Etukäteen tilattavat opastukset pyritään järjestämään juuri teille sopivaan aikaan ja räätälöimme juuri ryhmällenne sopivan käynnin, oli kyse sitten pysyvien näyttelyiden opastuksista tai vaihtuviin näyttelyihin tutustumisesta.  

Opastuksilla ihannekoko on 25 henkilöä, isommille ryhmille suosittelemme kahta opasta. Museossa on paljon nähtävää, joten opastuksen jälkeen kannattaa varata aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen museoon.

Voit tutustua erilaisiin opastuksiin tarkemmin Opastuksista tai tehdä opastustiedustelun suoraan nettilomakkeen www.lyyti.in/Opastustiedustelu kautta. Opastus kannattaa varata mielellään kahta viikkoa ennen, jotta pystymme varmistamaan oppaan saatavuuden. Vastaamme tiedusteluihin aina mahdollisimman pian. Tarkemmat opastusten varausehdot kohdassa Opastukset

Opastuksen perushinta: 

suomenkielinen opastus ti–pe klo 9–18, kesto 1 tunti maksaa 60,00 € (alv 0%). 
Tutustu muihin opastusten hintoihin palveluhinnastostamme.

Kulttuuriluotsit

Voit myös tilata itsellesi Kulttuuriluotsin kaveriksi näyttely- tai museokäynnille. Kulttuuriluotsi ei ole opas vaan ”yhdessä ihmettelijä”, jonka kanssa voit keskustella ja vaihtaa ajatuksia. Kulttuuriluotsi voi luotsata max. viiden hengen ryhmän. Kulttuuriluotsipyynnöt voi 1.2.2024 alkaen esittää Vaparille. Vaparin yhteystiedot näet osoitteesta www.jyvaskyla.fi/harrastukset-ja-hyvinvointi/vapaaehtoistoiminta/vapari.

Kulttuuriluotsikoordinaattorilta saat halutessasi myös neuvoja ja vinkkejä mielenkiintoisista vierailukohteista tai ajankohtaisista tapahtumista. Kulttuurikäynnin yksityiskohdat sekä erityistoiveet käydään yhdessä läpi tilausta tehdessäsi. 

Inspiroidu räätälöitävissä työpajoissa

Järjestämme tilauksesta työpajoja, jotka mahdollistavat oman tekemisen ohjaajan opastuksella. Pajassa ei tarvita aikaisempaa käsityökokemusta, sillä tärkeintä on viihtyminen ja yhdessä tekeminen. Kaikkiin pajoihin sisältyy lyhyt opastus näyttelyyn, ohjaus työpajassa ja materiaalit. 

Pajat kestävät yleensä 1-3 tuntia, riippuen pajaan valitusta teemasta.

Räätälöimme pajan sopivaksi niin työ- kuin polttariporukallekin! Ota yhteyttä niin sovitaan pajan sisällöistä tarkemmin. Pajaan mahtuu työskentelemään noin 12 henkilöä kerrallaan. 

Voit tutustua erilaisiin työpajateemoihin tarkemmin Työpajoista tai tehdä työpajatiedustelun suoraan nettilomakkeen www.lyyti.in/Tyopajat kautta. Vastaamme tiedusteluihin aina mahdollisimman pian. Teemoista löytyy sopivia työpajoja niin polttariporukalle, lasten synttärikemuille, kuin kovista tai pehmeistä materiaaleista kiinnostuneille. 

Työpajat tulee varata vähintään kahta viikkoa ennen toivottua pajan ajankohtaa. Tarkemmat työpajojen varausehdot kohdasta Työpajat

Tarkempia tietoja varattavista opastuksista ja työpajoista antaa:

Museon info
p. 050 311 8884
craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Voit myös jättää tiedustelun opastuksesta tai työpajasta netissä

Opastukset: www.lyyti.in/Opastustiedustelu 
Työpajat: www.lyyti.in/Tyopajat 

Hintatietoja opastuksista ja työpajoista. 

Hintatiedot löytyvät palveluhinnastosta
Perushinta suomenkieliselle opastukselle virka-aikaan 60€/h.
Perushinta työpajalle 74,00 €.

Työpajojen hinnat vaihtelevat teeman ja räätälöinnin mukaan. 

Asiasanat:  
museo
opastus
Suomen käsityön museo