Hyppää pääsisältöön
Kuva
Suomen käsityön museon sisäänkäynti. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Pääsisältö

Finlands Hantverksmuseum i hjärtat av Jyväskylä är lättillgängligt. Museet är av lagom storlek och uppskattas av hela familjen. Förutom grundutställningarna på gatuplanet har museet samtidigt flera mindre utställningar. Vi har en mycket bred syn på hantverk: utställningarna presenterar olika hantverkstekniker och deras mästare samt även konsthantverk. Om du önskar kan du på förhand bekanta dig med utställningsutrymmena på pdf-kartan. 

Vi är ett av Funktionshinderkortets officiella besöksmål.

Vårt museum är framkomligt tillsammans med assistent

Parkeringen för personer med funktionsnedsättning finns på adressen Kauppakatu 23, framför banken. Vid parkeringsplatsen är Kauppakatu en gårdsgata, som har sin början i korsningen Kilpisenkatu och Kauppakatu i riktning mot universitetet. I riktning mot hantverksmuseet fortsätter Kauppakatu som gågata. 

Gatuplanet är tillgängligt med rullstol. De övriga våningarna kan nås med rullstolsanpassade trapphissar. Första våningen nås från gatuplan med hjälp av en trapphiss. Från första våningen når man gatuplan och andra våningen med en större personhiss. Tillgänglig toalett finns på gatuplanet.

I museets gatuplan är en presentation av museet och grundutställningen Livskänsla i handarbetet tillgänglig på teckenspråk.
Utställningslokalerna saknar ledstänger, så det är därför inte rekommenderat att personer med nedsatt synförmåga besöker utställningarna utan assistent. Ledarhundar är välkomna i alla museets utrymmen. Vattenkopp för hundar finns invid den tillgängliga toaletten. 

Utställningarnas tillgänglighet har varit en prioritet

Belysningen av grundutställningarna på gatuplanet har reducerats för att garantera föremålens bevarande. I det sensoriska utrymmet, dom är en del av grundutställningen Livskänsla i handarbetet, finns inspelningar, föremål och material som kan upplevas med alla sinnen. Du kan också utforska grundutställningens föremål med hjälp av förstoringsglas. Även några av de varierande utställningarna inkluderar lyssnarupplevelser och funktionella delar.

Vi är ett av Funktionshinderkortets officiella besöksmål

Vi är med och stöder EU:s Funktionshinderkort och vill betjäna våra kunder som behöver specifikt stöd på bästa möjliga sätt. Vi är ett av Funktionshinderkortets officiella besöksmål.

Hos oss har personliga assistenter som besöker oss tillsammans med innehavare av Funktionshinderkort fritt inträde. Det finns dessutom rollator och rullstol att låna på museet.