Hyppää pääsisältöön
Kuva
Museon pieni joulukauppa -myyntinäyttelyn valikoimaa Suomen käsityön museossa vuonna 2021. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Pääsisältö

Vuoden 2023 näyttelyt Ikkunagalleriassa

7.1.–12.3.2023 Terällä – Puukkoseppämestarit Hankala, Jaakonaho, Pälikkö ja Tuominen
Suomalainen puukko on legendojen ainesta ja jokainen puukko on tekijänsä ja tilaajansa näköinen. Neljä suomalaista puukkoseppämestaria esittelee oman ahjonsa tuotoksia. 

25.3.–21.5.2023 Kaarnalaiva – Siisti harjakauppa
Mathildedalissa syntyy harjoja luonnonmukaisista materiaaleista käsityönä. Vuonna 1997 perustetun yrityksen perustaja Kai Heiskari on harjansitoja jo toisessa sukupolvessa.

27.5.–27.8.2023 Muodosta käsin – PROTO - Pohjois-Suomen muotoilijat ry
Myyntinäyttelyyn on koottu PROTOn jäsenten käsin muotoiltuja tuotteita, joiden kantava teema on pohjoinen ulottuvuus ja asenne. PROTO on 1987 perustettu muotoilijoiden yhdistys, jossa on yli 120 jäsentä. 

2.9.–5.11.2023 Onnelliset sepät
Onnelliset sepät Juhani Krappe ja Sami Ryhänen takovat rautaa Karjaalla vanhassa veturitallissa. Kansainvälisestikin palkituiden seppämestareiden myyntinäyttelyssä on perinteistä sepäntyötä, koruja, koriste- ja käyttöesineitä sekä sisustustuotteita itselle, kotiin ja lahjaksi. 

11.11.–31.12.2023 Museon pieni joulukauppa
Jouluinen myyntinäyttely koostaa taas suomalaista käsityötä pakettiin kääriytyviin annoksiin. 

Vuoden 2024 näyttelyt Ikkunagalleriassa

5.1.–10.3.2024 Tyvipuu – Näkökulmia lähipuihin
Puusepäntöitä sekä puutaidetta paikallisesta lähipuusta. Hanna ja Mika Rautasaaren myyntinäyttely tuo pihapiirin tutut puut uudessa valossa esiin. Tekeminen perustuu materiaaliin ja lähtökohtana onkin löytää kullekin puulle sopiva käyttötarkoitus, jolloin puiden erilaiset ominaisuudet tulevat parhaiten hyödynnettyä ja näin materiaali voi löytyä yllättävän läheltä. 

16.3.–2.6.2024 DecoCut – Juhlien kohti kesää
Decocutin ekologiset puuesineet valmistuvat paikallisena käsityönä Savelan verstaalla Jyväskylässä. Suunnittelemme designimme suurella sydämellä suomalaisia juhlia ajatellen - ilahduttamaan valmistuvaa ja lahjansaajaa suven riennoissa sekä metsäisissä kesämökkimaisemissa. Esineissä käytetty koristekoivuvaneri on peräisin kestävän kehityksen mukaan kasvaneista suomalaisista metsistä.

8.6.–25.8.2024 Käsityön kesä
Suomalaisten käsityöläisten tuotevalikoimaa kesätunnelmiin viritettynä. Sopivia tuotteita niin mökille, kotiin kuin tuliaisiksikin. 

31.8.–10.11.2024 Oksa Style
Oksa Style tuo väriä elämään! Oksa Style on valmistanut vuodesta 2014 alkaen käsitöitä luonnollisista materiaaleista. Valikoimasta löytyy pellavasta ja villasta tehtyjä uniikkeja vaatteita ja asusteita. 

16.11.–31.12.2024 Museon pieni joulukauppa
Jouluinen myyntinäyttely koostaa suomalaista käsityötä pakettiin kääriytyviin annoksiin.  

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan. 

Ikkunagalleria on yksi museon näyttelytiloista, joiden näyttelyitä voi ihailla myös museon ollessa kiinni. Ikkunagalleria on n. 10 m2 laajuinen tila museon katutason ikkunoissa Kauppakadun suuntaan ja tilan läpi kuljetaan museon perusnäyttelyihin. Tilassa esitellään jo kannuksensa saavuttaneiden osaajien tuotteita ja teoksia: käsityöalan ammattilaisia ja taiteilijoita, alan osuuskuntia ja muita yhteenliittymiä.

Ikkunagalleriassa vaihtuu näyttely noin viisi kertaa vuodessa. Yhä useammat näyttelyistä on myyntinäyttelyitä, jolloin provision määrä riippuu siitä, ripustaako näyttelyn museon henkilökunta vai näytteilleasettaja. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
museo
Ikkunagalleria