Hyppää pääsisältöön
Kuva
Bianco Blun puhaltamia lasisia lintuja ja kettuja Suomen käsityön museon myyntinäyttelyssä. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi). Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Pääsisältö

Suomalaisten käsityöläisten tuotevalikoimaa kesätunnelmiin viritettynä löytyy museon Ikkunagalleriasta koko kesän ajan. Mukana on kuusi tuottajaa, joiden tuotteet sopivat niin mökille, kotiin kuin tuliaisiksikin.

Käsityön kesä -myyntinäyttelyn valikoimaan kuuluu niin vaatteita ja asusteita kuin puisia ja lasisiakin tuotteita sekä erilaisia printtituotteita. Näyttelyn koruissa ammennetaan inspiraatiota pohjoismaisesta luonnosta ja suomalaisesta kansanperinteestä.

Näyttelyssä mukana olevat käsityöläiset

Helvie, Jyväskylä
Pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä vaatteita sekä luoda kauneutta käsitöillä. Materiaaleina luonnonkuituja, kuten pellavaa ja inspiraationa toimii rakkaus luontoon, yksilölliseen kauneuteen sekä käytännölliseen pukeutumiseen. Myyntinäyttelyssä pellavaisia ponchoja ja huiveja. 
www.helviepuoti.fi

jo.ka gallery, Vesanto
Puuseppä Katrin käsissä syntyy teoksia puusta. Pieniä, uniikkeja eriä, jokainen metsän muovaama. Valmiiden teosten käyttötarkoitusta ole rajattu; lelut sopivat sisustuselementeiksi, käyttöesineet ovat samalla taideteoksia ja koruilla voi leikkiä. Myyntinäyttelyssä mm. leikkuulautoja, koriste-esineitä ja korvakoruja. 
www.jokagallery.fi

Bianco Blu, Fiskars
Koriste-, käyttö-, ja taide-esineitä Tarmo Maarosen ja Reima Maarosen lasista puhaltamina. Hurmaavia värejä ja herkkiä muotoja. Bianco Blun tuotteet on suunniteltu itse tai yhteistyössä lasitaiteilijoiden ja muotoilijoiden kanssa.
www.biancoblu.fi

Daughter of the North, Kajaani
Rakkaudesta pohjoismaiseen luontoon, Pohjolan tyttärellä toiselle, valmistuu yksilöllisiä käsintehtyjä koruja pohjoismaisen luonnon ja suomalaisen kansanperinteen inspiroimana. Korut valmistetaan luonnonkauniissa Kainuussa allergiaystävällisistä materiaaleista. 
daughterofthenorth.fi

KosmosFolk, Helsinki
Valokuvakoruja Suomen luonnon suunnittelemista kasveista ja eläimistä. Koivuvanerisille koruille päätyneet kuvat ovat yrittäjä Paula Lehdon omasta kamerasta ja koruista voikin bongata lenkkipolun varrella kasvavan lähilehdon ulpukan tai sinivuokkoesiintymän. Pala luontoa mukana urbaanissa vilinässä saa aikaan voimaannuttavan tunteen. 
kosmosfolk.lilith.fi

Sokru, Nokia
Sokru on kuvitukseen, kuosi- ja visuaaliseen suunnitteluun keskittynyt suunnittelutoimisto. Yrittäjä Outi Virtanen kuvittaa printtejä, kankaita, lastenkirjoja ja tapetteja, joiden kuvitusten aiheet liittyvät skandinaaviseen luontoon. Kuoseissa seikkailevat erilaiset hahmot kasvien lomassa. Myyntinäyttelyssä Sokrulta mm. kortteja ja julisteita. 
sokru.com

Alasivu

Käsityön kesä

Myyntinäyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 8.6.–25.8.2024 
Katutason näyttelyihin vapaa pääsy.

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä.
Museo on avoinna ti-su klo 11–18. Poikkeuksia aukioloissa pyhäpäivinä

Lisätietoja

Suomen käsityön museon museokauppa
p. 050 311 8884, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi

Tietoja näyttelytilasta

Ikkunagalleria on yksi museon näyttelytiloista, joiden näyttelyitä voi ihailla myös museon ollessa kiinni. Ikkunagalleria on n. 10 m2 laajuinen tila museon katutason ikkunoissa Kauppakadun suuntaan ja tilan läpi kuljetaan museon perusnäyttelyihin. Tilassa esitellään jo kannuksensa saavuttaneiden osaajien tuotteita ja teoksia: käsityöalan ammattilaisia ja taiteilijoita, alan osuuskuntia ja muita yhteenliittymiä.