Hyppää pääsisältöön
Kuva
Langoista rakennettu maailmankartta, jota nainen kokoaa. Monikulttuurikeskus Gloriaan näyttelyyn liittyen. Kuva Monikulttuurikeskus Gloria
Pääsisältö

Monikulttuurikeskus Gloria toimii Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä. Gloria on kansainvälinen avoin kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita taustasta riippumatta. Suomen käsityön museon Näytönpaikan näyttely kuvaa Gloriaa paikkana, jossa eri puolilta maailmaa tulevat ihmiset ja heidän taitonsa kohtaavat. Näyttelyyn voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 

Monikulttuurikeskus Glorian toiminta perustuu vapaaehtoisuudelle ja kuten eräs vapaaehtoinen on todennut: ”En ole koskaan matkustanut paljon, mutta Gloriassa kohtaan monta maailmaa ja opin jatkuvasti eri kielistä ja kulttuureista.”.  Glorian kieliryhmissä ja tapahtumissa on vuosittain noin 15 000 kohtaamiskertaa. 

Kaikki tiet vievät Gloriaan -näyttely tuo myös esille Gloriassa toimivan käsityöryhmän vuosien aikana toteuttamia ja tätä näyttelyä varten tehtyjä töitä. Käsitöiden tekeminen yhdessä mahdollistaa niin kielten kuin taitojen oppimista ja jakamista. Ryhmissä toimiminen vähentää myös yksinäisyyttä. 

Tulitpa Tourujoen takaa tai toiselta puolen maapalloa, Gloriassa olet tärkeä ja tervetullut. Monelle Gloria onkin portti Suomeen ja suomen kieleen, turvapaikka ja askel uuteen elämään. 

Monikulttuurikeskus Glorian käsityöryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 13‒15. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ryhmään!

Näyttelyn ovat toteuttaneet Monikulttuurikeskus Glorian käsityöryhmä ja työntekijät. 

Monikulttuurikeskus Gloria

Monikulttuurikeskus Gloria on paikka, jossa ihmiset ja kulttuurit kohtaavat. Taustalla toimii Monikulttuurikeskus Gloria ry, joka on vuonna 2016 perustettu yhdistys. Toiminta suunnitellaan ja järjestetään yhdessä kävijöiden kanssa. Gloria toimii yhdenvertaisuuden puolesta ja haluaa vähentää rasismia ja ennakkoluuloja. Gloria järjestää esimerkiksi tapahtumia ja keskustelutilaisuuksia, joiden aiheena on monikulttuurisuus.
Monikulttuurikeskuksen tiloissa voi järjestää kursseja, tapahtumia ja näyttelyitä. Lisäksi erilaiset ryhmät voivat käyttää tiloja omaan toimintaansa.
 

Alasivu

Kaikki tiet vievät Gloriaan

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 12.12.2023‒11.2.2024. 

Näytönpaikan näyttelyihin voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 

Lisätietoja

Margarita Rosselló Ramón, museolehtori, Suomen käsityön museo, [email protected], p. 040 701 7452