Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän käsityökoulun kesänäyttely 2022. Kuva Jyväskylän käsityökoulu/Taito Keski-Suomi
Pääsisältö

Käsityökoulun kesänäyttely kertoo Taito Keski-Suomi ry:n Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun käsityön taiteen perusopetuksen oppilaiden tekemisen ilosta ja erilaisista elämyksistä käsityössä, teknologiassa ja muotoilussa. 

Näyttelyn tarinoita, tuotteita ja esineitä voi tulla kokemaan ja näkemään Suomen käsityön museon Näytönpaikkaan (Kilpisenkatu 12) 31.5.– 24.7.2022 ikkunoihin kellon ympäri.

Jyväskylän käsityö- ja muotoilukoulun ajassa elävä ja uudistuva opetus tarjoaa monipuolisesti käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille erilaisissa tekniikoissa ja materiaalien tuntemuksessa. Cosplay, robotiikka, paperi, korut, nukke, huovutus, entisöinti, kestävä kehitys ja kiertotalous -siinä esimerkkejä vuosien varrelta! Käsityökoulu antaa käsityön taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille sekä aikuisille Jyväskylässä, Joutsassa ja Saarijärvellä. Käsityökoulussa opitaan taitoja ja muotoilua. Opetuksessa käsityön vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen tulevat tutuksi taiteen, tieteen ja teknologian kautta. Käsityökoulussa opiskelee vuosittain noin 250 oppilasta.

Oppilaat voivat hyödyntää muotoiluajattelua ja -menetelmiä aina kohdatessaan ongelman ja matkallaan tehdä parempaa. Tekemisen ilo ja kokemukset, yhteiskunta ja kulttuuri, käsillä työskentely, muotoilu ja tuotteiden valmistus ovat lähtökohtana omalle käsityöilmaisulle. 

Jyväskylän käsityökoulu

Taito Keski-Suomi ry on järjestänyt käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille vuodesta 1990 lähtien Jyväskylän käsityökoulun nimissä. Opetusministeriö on myöntänyt taiteen perusopetuksesta annetun lain ja asetuksen nojalla Taito Keski-Suomi ry:lle luvan järjestää käsityön taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaan sekä saada siihen laskennallisten opetustuntien mukaan määräytyvää valtionosuutta.

Jyväskylän käsityökoulu antaa vuodesta toiseen etenevää käsityön taiteen perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetus on lakisääteistä ja noudattaa valtakunnallista ja oppilaitoskohtaista opetussuunnitelmaa. Oppilaitos antaa laajan oppimäärän mukaista opetusta, jonka laajuus on 1 300 tuntia. Opinnot muodostuvat perusopinnoista ja syventävistä opinnoista sekä varhaisiän käsityökasvatuksesta ja aikuisten käsityön opetuksesta.

Käsityön taiteen perusopetuksen keskeiset sisällöt ja opintokokonaisuudet ovat Pukeutuminen, Esine- ja tekstiiliympäristöt, Palveluympäristöt ja Rakennetut ja luonnonympäristöt. Vuonna 2004 perustettiin Nikkari- ja Teknikkariryhmiä, joissa opetus painottuu esineympäristöön sekä muotoiluun ja teknologiaan. Käsityöllisiin prosesseihin tuodaan teknologiaosaamista ja nykyteknologiaa, koodausta ja robotiikkaa. Käsityön taiteen perusopetusta järjestetään Jyväskylässä, Saarijärvellä ja Joutsassa. Opetusta annetaan lapsille, nuorille ja aikuisille pienryhmissä, jotka kokoontuvat kerran viikossa. 
www.taitokeskisuomi.fi 

Käsityökoulun kesänäyttely

Näyttely Suomen käsityön museon Näytönpaikassa 31.5.– 24.7.2022

Näytönpaikan näyttelyyn voi tutustua kellon ympäri Kilpisenkatu 12 näyteikkunoissa. 

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
näyttely
käsityöt
taito