Hyppää pääsisältöön
Kuva
Sepän Galleria Hankasalmella valmistaa tuotteens puna- ja mustasavesta. Kuva Suomen käsityön museo (SKM) (Craftmuseum.fi)
Pääsisältö

Hankasalmelaisen Sepän Gallerian myyntinäyttely, esittelee gallerian omaa tuotantoa olevia käyttö- ja koriste-esineitä puna- ja mustasavesta sekä käsintehtyjä koruja ja puukkoja. Sepän Gallerian myyntinäyttelyssä on esillä kattava valikoima keskisuomalaista keramiikkataitoa. Näyttely on esillä Ikkunagalleriassa 11.9.–8.11.2020. 

Sepän Gallerian valikoimaan kuuluu monipuolisesti keraamisia teemukeja, tuoppeja, lautasia, puurokuppeja, lyhtyjä, kynttilänjalkoja ja uniikkeja keramiikkatöitä. Kolmella eri tapaa valmistetut keramiikkatuotteet dreijataan, formataan tai valetaan perinteitä kunnioittaen yli 40 vuoden kokemuksella –tuotteen laadusta ja kestävyydestä tinkimättä. Uudella vuosikymmenellä Sepän Galleria jatkaa tuotantoaan entiseen tapaan, ottaen mukaan asiakkaiden yksilölliset vaatimukset. Tulevaisuutta suunnitellaan avoimin mielin. 

Sepän Galleria

Lakkautettuun Paanalan kyläkouluun vuonna 1974 seppä Harry Marttisen perustama Sepän Galleria on käsityöyritys, jonka tuotteiden raaka-aineena oli aluksi teräs, mutta joka sittemmin vaihtui saveen. Puna- ja mustasavesta valmistetut käyttö- ja koriste-esineet ovat nykyisin gallerian päätuotteita, mutta myös sepän takomia tuotteita syntyy jatkuvasti. Yrityksessä työskentelee Harry Marttisen lisäksi Miina-Liina Marttinen sekä Anja Kässi, joka valmistaa yritykselle tuotteita kotonaan Uuraisilla. Sirpa Marttinen hoitaa yrityksen taloutta ja muita tukitehtäviä, kuten myyntiä. 

Sepän Gallerian keramiikkapaja ja pajamyymälä palvelevat asiakkaita Hankasalmella sopimuksen mukaan.

Voit lukea Sepän Gallerian tekijöistä lisää heidän esittelyteksteistään (pdf). 

Keramiikantekijä Anja Kässi
Seppä ja savenvalaja Harry Marttinen
Savityöntekijä Miina-Liina Marttinen
Talouden organisoija Sirpa Marttinen

Nykydokumentointia vapaaehtoisvoimin

Rakkaudesta saveen -näyttelyn valmistelussa on ollut aktiivisesti mukana Suomen käsityön museon vapaaehtoisista Museokumppaneista koostunut nykydokumentointiryhmä, joka on vieraillut Sepän Galleriassa tallentamassa pajan toimintaa haastattelemalla ja valokuvaten ja videoiden keraamikkojen työskentelyä. Lisäksi haastateltiin Sepän Galleriassa työskentelevää uuraislaista Anja Kässiä hänen keraamikontyöstään. Ryhmä on tutustunut projektin aikana nykydokumentointiin ja sen menetelmiin ammattilaisten ohjauksella ja tuella. Myös dokumentointityön tuloksiin voi tutustua näyttelyn yhteydessä.

 

Rakkaudesta saveen – keramiikkaa Sepän Galleriasta Hankasalmelta

Näyttely Suomen käsityön museon Ikkunagalleriassa 11.9.–8.11.2020  

Lisätietoja

Museon info, p. 014 266 4370, craftmuseum.info [at] jyvaskyla.fi
Seija Hahl, amanuenssi, Suomen käsityön museo, p. 050 311 8886, seija.hahl [at] jyvaskyla.fi
Miina-Liina Marttinen, Sepän Galleria, p. 050 599 1886, sepangalleria [at] sepan-galleria.fi 

sepan-galleria.fi
www.facebook.com/sepangalleria

Näyttelyyn liittyviä tapahtumia

Taitajatapaaminen la 19.9. klo 13–15 
Sepän Gallerian keraamikot esittelevät Rakkaudesta saveen -näyttelyn ja kertovat yrityksen toiminnasta.  Suomen käsityön museon vapaaehtoiset Museokumppanit osallistuivat aktiivisesti näyttelyn toteuttamiseen.
Muistathan ilmoittautua tapahtumaan etukäteen: www.lyyti.in/SKMtapahtumat2020

Asiasanat:  
näyttely
Ikkunagalleria
museo
keramiikka
Sepän Galleria