Hyppää pääsisältöön
Kuva
Onnelliset sepät -pajalla taottuja riipuksia tiilitaustalla. Kuva Onnelliset sepät
Pääsisältö

Vuoden 2023 näyttelyt Ikkunagalleriassa

7.1.–12.3.2023 Terällä – Puukkoseppämestarit Hankala, Jaakonaho, Pälikkö ja Tuominen

Suomalainen puukko on legendojen ainesta ja jokainen puukko on tekijänsä ja tilaajansa näköinen. Neljä suomalaista puukkoseppämestaria esittelee oman ahjonsa tuotoksia. 

25.3.–21.5.2023 Kaarnalaiva – Siisti harjakauppa

Mathildedalissa syntyy harjoja luonnonmukaisista materiaaleista käsityönä. Vuonna 1997 perustetun yrityksen perustaja Kai Heiskari on harjansitoja jo toisessa sukupolvessa.

27.5.–27.8.2023 Muodosta käsin – PROTO - Pohjois-Suomen muotoilijat ry

Myyntinäyttelyyn on koottu PROTOn jäsenten käsin muotoiltuja tuotteita, joiden kantava teema on pohjoinen ulottuvuus ja asenne. PROTO on 1987 perustettu muotoilijoiden yhdistys, jossa on yli 120 jäsentä. 

2.9.–5.11.2023 Onnelliset sepät

Onnelliset sepät Juhani Krappe ja Sami Ryhänen takovat rautaa Karjaalla vanhassa veturitallissa. Kansainvälisestikin palkituiden seppämestareiden myyntinäyttelyssä on perinteistä sepäntyötä, koruja, koriste- ja käyttöesineitä sekä sisustustuotteita itselle, kotiin ja lahjaksi. 

11.11.–31.12.2023 Museon pieni joulukauppa

Jouluinen myyntinäyttely koostaa taas suomalaista käsityötä pakettiin kääriytyviin annoksiin. 

Kiinnostuitko museon näyttelyistä?

Lisätietoja antaa näyttelyintendentti Mikko Oikari
p. 050 553 3880
mikko.oikari [at] jyvaskyla.fi

Haluatko näyttelysi tähän tilaan?

Tutustu näyttelynrakentajan oppaaseen omalta sivultaan. 

Ikkunagalleria on yksi museon näyttelytiloista, joiden näyttelyitä voi ihailla myös museon ollessa kiinni. Ikkunagalleria on n. 10 m2 laajuinen tila museon katutason ikkunoissa Kauppakadun suuntaan ja tilan läpi kuljetaan museon perusnäyttelyihin. Tilassa esitellään jo kannuksensa saavuttaneiden osaajien tuotteita ja teoksia: käsityöalan ammattilaisia ja taiteilijoita, alan osuuskuntia ja muita yhteenliittymiä.

Ikkunagalleriassa vaihtuu näyttely noin viisi kertaa vuodessa. Yhä useammat näyttelyistä on myyntinäyttelyitä, jolloin provision määrä riippuu siitä, ripustaako näyttelyn museon henkilökunta vai näytteilleasettaja. 

Voit myös lähettää näyttelyehdotuksesi meille suoraan verkkolomakkeen kautta: www.lyyti.in/ehdotanayttelya

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
museo
Ikkunagalleria