Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kansallispukuun pukeutuminen on monikerroksinen juttu.
Pääsisältö

Kansallispukuun pukeutuminen ja pukujen osat vaihtelevat suuresti niin pukujen välillä kuin pukeutujan sukupuolen ja iänkin puolesta. 

Suomen kansallispukukeskus on myös alkanut toteuttaa kansallispuvuista pukeutumisvideoita. Niiden avulla saat tietoa esiteltävänä olevasta puvusta, pukuun kuuluvista osista sekä niiden pukemisesta. Ensimmäisinä ovat valmistuneet esittelyvideot Saarijärven ja Ikaalisten tarkistetuista naisten kansallispuvuista. 

Videoilla nähtävät puvut ovat Kansallispukuraadin hyväksymiä joko uutena koottuja tai perinnepohjaisuudeltaan tarkistettuja kansallispukuja. Useisiin kansallispukuihin kuuluu vaihtoehtoisia puvunosia esim. esiliinoja ja liivejä. Videoilla näet, miten sama puku on muunneltavissa erilaisiksi kokonaisuuksiksi. 

Pääset katsomaan kaikki pukeutumisvideot omalta Kansallispukujen pukeutumisvideot -sivulta

Kansallispukujen pukeutumisvideoille on myös oma kanava Vimeossa. Löydät sieltä kaikki Suomen kansallispukukeskuksen julkaisemat videot.

Haitari

Vinkkejä kansallispukuun pukeutumiseen

Kansallispuvun tuuletustapahtumat

Kansallispuvun syntymäpäivän kunniaksi järjestetään kansallispuvun tuuletustapahtumia ympäri Suomea elokuun ensimmäisellä viikolla. Tuuletustapahtumien kantavana ajatuksena on olla vapaamuotoisia kokoontumisia kansallispukujen ympäröiminä, mutta usein järjestäjinä toimivat yksityiset kansallispukuharrastajat tai Kalevalaisten Naisten paikallisosastot. 

Asiasanat:  
Suomen käsityön museo
Suomen kansallispukukeskus
kansallispuku